Arnold Verruijt

In het kort...

Arnold_Verruijt
Arnold Verruijt

In 1970 publiceerde prof. dr. ir A. (Arnold) Verruijt het boek "Theory of Groundwater Flow" dat een uitmuntende inleiding geeft op het gebruik van analytische oplossingen in de geohydrologie. In 1982 verscheen een sterk gewijzigde tweede druk, waarin het accent lag op numerieke oplossingsmethoden. Hij stond aan de TU Delft bekend als een uitstekende docent en ontving daarvoor in 1994 een prijs.

Publicaties

1970. Theory of Groundwater Flow. Macmillan, London.

Wetenschappelijk werk

Arnold Verruijt studeerde in 1964 af aan de Technische Hogeschool in Delft en promoveerde er vijf jaar later. Na een verblijf in het buitenland werd hij in 1975 hoogleraar grondmechanica aan de faculteit Civiele techniek in Delft. Daar ontwikkelde hij zich tot "'s werelds bekendste dijkenspecialist". In 1997 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze onderscheiding voor zijn "grote inzet binnen wetenschappelijke instellingen buiten de universiteit en een uitzonderlijke uitstraling op zijn vakgebied naar projecten van groot maatschappelijk belang in binnen- en buitenland''.
Verruijt stond aan de TU Delft bekend als een uitstekende docent. Hij ontving daarvoor in 1994 van het universiteitsfonds Delft de prijs voor "beste leermeester" aan de TU. Op 25 januari 2002 ging Arnold Verruijt met emeritaat.

Referenties

[1] Lintje voor Verruijt en voor Van Horssen. TU Delta , 1 mei 1997.

[2] Een kwart eeuw lefgozeren, improviseren en nachtbraken. TU Delta , 30 januari 2003.

[3] Lipkens Prijs. TU Delta, 18 augustus 1994.

[4] Geleerd en Toegepast. Geo Actueel. Geotechnisch Nieuws 2001.