Besselfuncties

Besselfuncties komen voor in oplossingen van radiaal symmetrische stroming onder een deklaag. Besselfuncties zijn standaard beschikbaar in alle rekensoftware.

Error functie Erf(x)

De error functie Erf(x) en de complementaire error functie Erfc(x) zijn bekende speciale functies die veel voorkomen in analysitsche oplossingen van grondwaterstroming. Beide functies zijn standaard beschikbaar in rekensoftware.

Imaginaire error functie erfi(x)

De imaginaire error functie Erfi(x) komt voor in de formule voor de reistijd van een waterdeeltje in een freatische watervoerende laag. Erfi(x) kan worden benaderd met een reeksontwikkeling.

Polderfunctie

De polderfunctie is een combinatie van twee complementaire error functies met verschillende argumenten. De Polderfunctie is vooral handig om formules ene wat overzichtelijker uiterlijk te geven.

Well function W(u)

De well functie W(u) vormt de kern van de formule van Theis voor instationaire stroming naar een volkomen put in een watervoerende laag met een constant doorlaatvermogen. Het is een exponentiele integraal die is te benaderen met eenvoudige formules.